Аналіз можливостей налаштування системи керування двигунами безпілотного апарату на основі ПІД регулятора - Khrystyuk, Andriy; Lytvynenko, Oleksiy (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
У роботі проведено аналіз принципів та відмінностей звичайного ПІД регулятора та його розширеної ПІД-F модифікації. Проаналізовано налаштування фільтрів, ПІД-F регулятора та процес налаштування системи керування, включаючи визначення параметрів фільтрів, налаштування D складової, балансу P/D та інших компонентів. Проведене дослідження показало, що правильне налаштування цих параметрів забезпечує високу стабільність та точність керування безпілотними апаратами