Ілюзія безпечності: сучасні виклики та нові підходи в корпоративній кібербезпеці: Аналітичний огляд тенденцій та трансформацій у сфері корпоративної кібербезпеки - Герус, Володимир (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
У статті аналізується феномен «ілюзії захищеності», що виникає унаслідок повільного деградування традиційних засобів інформаційної безпеки, а також виклики, породжені стрімкою еволюцією кіберзагроз та інтеграцією AI / Zero Trust / DevSecOps у безпекові стратегії. Запропоновано практичні підходи та рекомендації для переходу до поведінково-орієнтованих систем, автоматизації та контекстного аналізу користувачів і систем. The article analyses the phenomenon of the ‘illusion of security’ that arises as a result of the slow degradation of traditional information security measures, as well as the challenges posed by the rapid evolution of cyber threats and the integration of AI / Zero Trust / DevSecOps into security strategies. Practical approaches and recommendations are proposed for the transition to behaviour-oriented systems, automation, and contextual analysis of users and systems.