Побудова локальної карти прохідності навчальним роботом з ультразвуковим сенсором HC-SR04 - Reut, Dmytro; Avruka, Iryna; Havryliuk, Oleksandr (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2023)
Розроблено систему вимірювання відстаней й побудови локальної карти прохідності за допомогою ультразвукового датчика HC-SR04 навчального робота в середовищі Robot Operating System. Досліджено особливості сканування простору ультразвуковим датчиком, що спричиняють неточності локальної карти прохідності.