Проект захоронення радіоактивних відходів мельницької АЕС в товщі вулканічних туфів - Basiuk, Tetiana; Мельничук, Вітор; Криницька, Марія; Косяк, Діана (Modeling, Control and Information Technologies: Proceedings of International scientific and practical conference, 2025)
Пропонується використання товщі цеоліт-смектитових туфів нижнього венду, що залягають під Хмельницькою АЄС і мають задовільні ізоляційні властивості для захоронення радіоактивних відходів. Даний проект, за прикладом проектів захоронення РАВ в туфових товщах, які розробляються в США та росії, може стати додатковою альтернативою намірам ізолювати РАВ від екосистеми в Чорнобильській зоні відчуження і прилеглій частині Коростенського гранітного плутону.