Дослідження доцільності використання технології орнітоптера та розробка системи керування польотом - Вечер, В'ячеслав; Реут, Дмитро (Моделювання, керування та інформаційні технології, 2025)
У даній роботі представлено аналіз результатів дослідження технології орнітоптерів, визначення їх аеродинамічних характеристик, факторів, які впливають на ефективність та стабільність їх польоту, а також розроблені рекомендацій щодо оптимізації конструктивних характеристик орнітоптера, їх переваг та недоліків у порівнянні з іншими типовими конструкціями БПЛА.